U18 en U21 Nederlands Kampioen

BV Den Helder haalde dit weekend tijdens de finaledagen van de NBB twee landstitels. Zaterdag verraste het U18-team van de coaches Martijn Noot en Marco Jansen vriend en vijand door Landslake Lions de nummer één uit de reguliere competitie met 53-41 te verslaan. De dag erop moest het U21-team van coach Richard Scherpenisse dit huzarenstukje van hun jongere vereniging zusjes zien te evenaren Dit lukte met 87-84, waarbij de einduitslag iets te geflatteerd was.

‌Tot 15-4 was er zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor de Helderse ploeg, maar vervolgens werd het heft totaal uit handen gegeven en stond Lions halverwege de wedstrijd met vier punten voor. In de tweede helft werden de rollen weer omgedraaid na een tactische omzetting van het Helderse duo in de verdediging. Dit leverde een aantal onderscheppingen en een voorsprong van negen punten op, die nooit meer uit handen werd gegeven.

Topscores: Mila Noot 21, Romy Jansen 15 en Floor Toornstra 11.

Zondagmiddag moet het team van Scherpenisse vol aan de bak onder het toeziend oog van een grote schare meegereisde supporters. De hele wedstrijd was er een Helderse voorsprong, maar onder andere een marge van tien punten werd uit handen gegeven. Doordrukken zat er lang niet in. Pas in de laatste twee minuten liep het verschil weer op naar meer dan tien punten (85-73) en kon er volop feest gevierd worden op de tribunes. Wel kreeg men nog een paar noodschoten tegen waardoor er ’slechts’ met 3 punten verschil gewonnen werd, maar dat mocht en kon de pret niet drukken.

Topscores: Iris Vennema 24, Mecx van Linge 25 en Lotte Toornstra 27 punten

U18

U21

Contact

Meindert van Veen - voorzitter
Claudia van Linge - secretaris

Adresgegevens:
Joubertstraat 4
‌1782 SG Den Helder

E: redactiedozybvdenhelder1@gmail.com

Hoofdsponsor